Nyheter – Ultracom

Nyheter

Nyheter

+
-
3.4.2020
Nya Huawei mobilenheter och kompatibilitet med Ultracom programvara

På grund av USA: s sanktioner fungerar alla nya surfplattor och telefonmodeller från mobiltillverkaren Huawei utan Googles tjänster (inklusive Google Playbutiken).

Av ovanstående skäl, är dessa enheter inte kompatibla med Ultracom programvaran. Nya Huawei modeller som inte är kompatibla inkluderar Huawei Mate Pro 5G, Huawei P40 och Huawei P40 Pro.

I tidigare släppta mobila enheter från Huawei, fortsätter Googles tjänster att fungera och är kompatibla med Ultracom programvaran.

 

+
-
2.4.2020
Ultracom Vårkampanj

Gör dig redo för kommande jaktsäsong och uppgradera din hundpejl nu! 

Om du har en jakthundkompis som växer upp nu, är det bra tid att vänja sig med hundpejlen och programvaran nu. 

Skaffa dig en Ultracom R10 GSM eller Ultracom Avius VHF hundpejl  och du får en kampanjförmån på ett extra år på programvaran, på den normala 12mån som följer med paketet, totalt två år användningstid sammanlagt.

Mellan alla som har köpt och registrerat en produkt lottar vi en Samsung Xcover PRO mobiltelefonen! Värde 5490,-

Observera att kampanjkoden fungerar också med programvaran som lanseras senare i år, Ultracom 2.0 programvaran som har många nya funktioner. Vill du veta mer om Ultracom App 2.0? Prenumerera vår nyhetsbrev!

Alla kampanjprodukter levereras utan fraktkostnader. 

Kampanjen är i kraft hos alla Ultracom återförsäljare och i Ultracom onlinebutiken
Värdet av kampanjförmånen är 650sek
Kampanjtiden är 2020.6.30 – 2020.4.1

För att ta del av erbjudandet, Registrera ditt köp inom kampanjperioden i vår webbsida och få 12mån ultracom prenumeration.

+
-
1.4.2020
Ultracom Global SIM-kort bekvämt från onlinebutiken

Ultracom Global SIM-kort och ett års förlängning av abonnemanget bekvämt från onlinebutiken

Lägg till 12mån enkelt på ditt Ultracom Global SIM-kort i R10 hundenheten direkt i onlinebutiken 295sek/år.

Ange antingen administratörsnummer eller enhetens ID i orderfältet och välja din produkt från lista. Lägg produkten i varukorgen och fortsätt till kassan. Förlängningsåret aktiveras automatiskt i när föregående period slutar.

+
-
20.3.2020
Ultracom lanserar en ny innovation i världsklass. Ultracom R10 Hybrid hundpejlen

År 2016 var Ultracom Oy det första finländska företaget som lanserade en hundpejl som fungerar med VHF-teknik och är oberoende av mobilnätet, Ultracom Avius hundpejlen. År 2018 introducerades den mer avancerade Ultracom R10 hundspårningsenheten, som fungerar med GSM-teknik och har ett förinstallerat Ultracom GlobalSIM-kort utvecklat i samarbete med Telia och som fungerar överallt i världen.

Nu år 2020 lanserar Ultracom världens första hundspårningsenhet som kombinerar dessa två tekniker i samma enhet – Ultracom R10 Hybrid. Vi har kombinerat Avius och R10: s VHF och GSM teknologi från dessa två enheter i samma halsband och den utnyttjar båda enheternas bästa egenskaper. Tack vare VHF-teknologin kan pejlen användas i områden som inte har någon mobiltäckning.

Utvecklingen av Ultracom R10 Hybriden har börjat redan år 2018 och har genomgått omfattande tester med olika hundar och hundraser i olika väderförhållanden. Omfattande men tidskrävande fälttest har gjorts för att säkerställa enhetens tillförlitlighet även under extrema förhållanden.

Ultracom R10 Hybrid har ett utbytbart och laddbart batteri som representerar en testad och pålitlig teknik. Batteritiden är med den tre sekunders nästan realtids spårningsintervallen ca. 24h. Med längre spårningsintervall och om man växlar halsbandet till batterisparläge, kan man förlänga drifttiden från några dagar upp till tom. en vecka.

Ultracom R10 Hybridens toppfunktioner inkluderar bland annat, ett fjärrstyrt ultraljust LED varselljus, exakt skallindikator, ståndlarm och utbytbart halsband. Enheten har också en uppringningsfunktion, dvs. man kan ringa till hunden och lyssna på om den skäller. Enheten kan också placeras i Ultracom hundvästen och passar därmed att användas även med mindre hundar. Spårning av halsbandet sker med Ultracom mobilapplikationen som innehåller högkvalitativa kartor över hela världen. Hundens spårningsinformation kan delas mellan teamets medlemmar vilket ökar säkerheten och gemenskapen.

Ultracom R10 Hybriden är tillgänglig att förbeställas i april från Ultracoms återförsäljare och från Ultracom onlinebutiken ultracom.se. Leveransen av enheterna startar under sensommaren 2020.

Länk till videon:  https://youtu.be/6By4JvMtVfY

Länk till produkten:   https://ultracom.se/ultracom-r10-hybrid/

+
-
27.1.2020
Vi söker nya Android-testanvändare

Vi söker Android testanvändare till den nya ULTRACOM programvaran, som lanseras i början av året 2020.

Testteamet för iPhone (iOS) började att testa den nya ULTRACOM appen i december 2019 och vi har redan nu, fått mycket positiv feedback från våra testare (se nedan). Den nya applikationen innehåller de mest avancerade kartmaterialen, gruppaktiviteter, personalisering möjligheter och du kan t.ex. använda dina egna bilder i profilerna och dessutom utvecklar vi någonting helt nytt för den kommande jaktsäsongen.

Vi söker nu Android användare till testteamet. Om du är en aktiv användare av Ultracom R10 -hundpejlen och använder ULTRACOM programvaran i din Android mobiltelefon (version 8 eller nyare), är aktivt i sociala medier och är intresserad av att bidra till utvecklingen och testningen av den nya programvaran, skicka en kort beskrivning om dig själv och din jakthobby senast den 31 januari 2020, till androidbeta@ultracom.fi

Testteamet börjar att testa den nya programvaran i februari 2020.

OBS! Du måste kunna kommunicera på engelska med testkoordinatorn.

So far I like the B-version. Nice layout, better arrow on dogs, better traces and auto map zoom.”

” Hello I used the new app on moose hunt in the past weekend i really like the new marker for the dog and the way it looks. When they start barking and the new way to switch between the different maps is faster and more easy now really good work. ”

” To install the new beta Ultracom App went very well I just follow the link and instructions from you. Then I start the app for first time and my first impression was it looks good!”

“I have installed the new app on my device, there was no problem installing or starting up the app! Have installed my R10 device in the app, very easy to do. Have test it a little bit at home, I must say I like it already! One thing I really like is that when you turn the phone, the map will follow. The set up for the menu buttons on the side of the screen is nice. It feels very easy to use. And the design in the app is ”modern” 😉 Really looking forward to try it out in the woods!”

+
-
18.12.2019
Ultracom jullov

Personalen på Ultracom Oy tillbringar jullovet enligt följande:

Ultracom Support, service och kundservicen för webbutiken har jullov:
12.24-12.27.
1.1 och 1.6.

Ultracom önskar alla användare och samarbetspartners God och fredlig Jul.

 

+
-
2.12.2019
Ultracom service och support kundundersökning

Under 2019 omarbetade vi våra supportsidor och förbättrade våra servicefunktioner. Vi vill mäta våra kunders kundnöjdhet med support och service.

För att ytterligare utveckla våra tjänster, besök vår support- och serviceundersökning via följande länk. Det tar mindre än fem minuter att slutföra undersökningen och kan besvaras till 2019.12.31. Undersökningen genomförs med Google Forms-plattformen.

Bland alla deltagare i kundundersökningen, lottar vi ut Ultracom produktpaket

+
-
30.10.2019
Vi söker testanvändare till en ny ULTRACOM -programvara (iOS)

Under våren 2019 utförde vi en undersökning om kundnöjdhet och enligt undersökningen, var ca. 90% av ULTRACOM produkters ägare, mycket nöjda med produkten och kan sannolikt rekommendera enheten till en vän. Vi bad också våra kunder om utvecklingsförslag och feedback, som vi nu har använt för att utveckla en ny ULTRACOM programvara.

I första fasen söker vi testanvändare till iPhone/iPad (iOS) användare. I ett senare skede söker vi användare även till Android. Om du är en aktiv användare av Ultracom R10 eller Avius hundpejl och använder ULTRACOM -programvaran i din iPhone/iPad mobilenhet (iOS 11 eller senare) och är intresserad av att bidra till utvecklingen och testningen av den nya programvaran, skicka en kort beskrivning om dig själv och din jakthobby senast 2019.11.22 till beta@ultracom.fi

OBS! Du måste kunna kommunicera på engelska, med testkoordinatorn.

 

+
-
21.10.2019
2019.10.21. LAGAT! FELMEDDELANDE: Ultracom Global SIM

2019.10.21 Felet lokaliserades till en DNA transitoperatör. DNA har lagat felet som orsakar problen och samtal till R10-enheter fungerar nu normalt, också från DNA abonnemang.

2019.10.16 FELMEDDELANDE: Ultracom Global SIM

Vi har stött på ett problem, med att ringa till en del av våra Ultracom Global SIM-kort. Vi samarbetar med Telia för att lösa problemet och arbetar för att problemet åtgärdas så snart som möjligt. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär som orsakats för våra kunder.

 

+
-
11.10.2019
10.11.2019 FELMEDDELANDE: Ultracom Global SIM

Vi har stött på ett problem, med att ringa till en del av våra Ultracom Global SIM-kort. Vi samarbetar med Telia för att lösa problemet och arbetar för att problemet åtgärdas så snart som möjligt. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär som orsakats för våra kunder.