Ultracom lanserar en ny innovation i världsklass. Ultracom R10 Hybrid hundpejlen – Ultracom

Ultracom lanserar en ny innovation i världsklass. Ultracom R10 Hybrid hundpejlen

År 2016 var Ultracom Oy det första finländska företaget som lanserade en hundpejl som fungerar med VHF-teknik och är oberoende av mobilnätet, Ultracom Avius hundpejlen. År 2018 introducerades den mer avancerade Ultracom R10 hundspårningsenheten, som fungerar med GSM-teknik och har ett förinstallerat Ultracom GlobalSIM-kort utvecklat i samarbete med Telia och som fungerar överallt i världen.

Nu år 2020 lanserar Ultracom världens första hundspårningsenhet som kombinerar dessa två tekniker i samma enhet – Ultracom R10 Hybrid. Vi har kombinerat Avius och R10: s VHF och GSM teknologi från dessa två enheter i samma halsband och den utnyttjar båda enheternas bästa egenskaper. Tack vare VHF-teknologin kan pejlen användas i områden som inte har någon mobiltäckning.

Utvecklingen av Ultracom R10 Hybriden har börjat redan år 2018 och har genomgått omfattande tester med olika hundar och hundraser i olika väderförhållanden. Omfattande men tidskrävande fälttest har gjorts för att säkerställa enhetens tillförlitlighet även under extrema förhållanden.

Ultracom R10 Hybrid har ett utbytbart och laddbart batteri som representerar en testad och pålitlig teknik. Batteritiden är med den tre sekunders nästan realtids spårningsintervallen ca. 24h. Med längre spårningsintervall och om man växlar halsbandet till batterisparläge, kan man förlänga drifttiden från några dagar upp till tom. en vecka.

Ultracom R10 Hybridens toppfunktioner inkluderar bland annat, ett fjärrstyrt ultraljust LED varselljus, exakt skallindikator, ståndlarm och utbytbart halsband. Enheten har också en uppringningsfunktion, dvs. man kan ringa till hunden och lyssna på om den skäller. Enheten kan också placeras i Ultracom hundvästen och passar därmed att användas även med mindre hundar. Spårning av halsbandet sker med Ultracom mobilapplikationen som innehåller högkvalitativa kartor över hela världen. Hundens spårningsinformation kan delas mellan teamets medlemmar vilket ökar säkerheten och gemenskapen.

Ultracom R10 Hybriden är tillgänglig att förbeställas i april från Ultracoms återförsäljare och från Ultracom onlinebutiken ultracom.se. Leveransen av enheterna startar under sensommaren 2020.

Länk till videon:  https://youtu.be/6By4JvMtVfY

Länk till produkten:   https://ultracom.se/ultracom-r10-hybrid/